Sunday 27 November 2011

Καταστροφή της Ελληνικής πανίδας, χλωρίδας και οικονομίας φτιάχνοντας GOLF



Το παραπάνω βίντεο είναι μια έρευνα ανεξάρτητων Ελλήνων πολιτών που διεξήχθη για να δείξει τους σκοπούς που έχουν με τη δημιουργία ΓΚΟΛΦ ανά την Ελλάδα οι εκάστοτε "επιχειρηματίες". Ειδικά οι Μεσσήνιοι αρχίζουν και γνωρίζουν καλά το λάθος που έκαναν με τη δημιουργία του Costa Navarino πλησίον της Πύλου.

Ο κόσμος ψευδώς πιστεύει ότι πρόκειται για ακίνδυνες επιχειρήσεις που μπορούν να φέρουν ανάπτυξη. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι. Τα ΓΚΟΛΦ όχι μόνο καταστρέφουν την πανίδα, χλωρίδα γύρω τους και πολλές φορές ακόμα και αρχαία ευρήματα, είναι επίσης αντιοικονομικά ως προς την υδροδότησή τους (χρειάζονται 4 φορές παραπάνω νερό από αγροτικές καλλιέργιες!!) όπως επίσης είναι και ζημιογόνες για την τοπική οικονομία σβήνοντας τις μικρές επιχειρήσεις συσσωρέυοντας όλο το χρήμα στα χέρια των ιδιοκτητών των θερέτρων αυτών. Κάνει όλους του κατοίκους σερβιτόρους και φθηνούς σερβιτόρους μάλιστα.. και γίνεται απόρθητο φρούριο όπου δε μπορείς να πλησιάσεις λόγω φυλάκων ακόμα και αν επρόκειται για δημόσιους χώρους και παραλίες που είναι πλησίον και δεν έχουν καμία αμοδιότητα ή νομιμότητα.
Επίσης, ο τρόπος που αποκτούν οι εκάστοτε ιδιοτήτες-"επιχειρηματίες" τα εδάφη αυτά είναι πολύ περιέργος και πολλές φορές οι ίδιοι ευθύνονται για την κατάντια της τοπικής οικονομίας ώστε να έρθουν ύστερα ως σωτήρες στον κόσμο υπόσχοντας εργασία, ανάπτυξη κλπ ενώ οι ίδιοι την είχαν καταρρακώσει εσκεμμένα πιο πριν.
Φυσικά ο περισσότερος κόσμος είτε από γιδο-συμπεριφορά είτε από ανάγκη το χάφτει και πολεμάει ο ίδιος τα ίδια τουτα  συμφέροντα  και καταστρέφει τον τόπο και το μέλλον των παιδιών του. Αυτά παθαίνεις αν δε θες να αναπτύξεις την παιδεία σου...μήπως είναι καιρός να αλλάξει αυτό μέσα μας;;

[video από: http://golfland.gr/]

No comments:

Post a Comment