Sunday 3 June 2012

Η Δίκη των Δικαστών (η ταινία)



Τέτοιες ταινίες έχουν εκλείψει εσκμένα από την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα εν αντιθέσει με τα τουρκοσίριαλ που προσπαθούν να επιβάλουν τα ΜΜΕ.
Η ταινία αφορά την συκοφαντία κατά των μεγάλων οπλαρχηγών της Πατρίδας μας όπως Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, Πλαπούτα κ.ά. Οι ξένοι για άλλη μια φορά ανακατεύτηκαν προσπάθησαν να σκοτώσουν τα αληθινά παιδιά της Ελλάδος.
Η ταινία είναι υπέροχη. Δείχνει με απαράμιλλο τρόπο την ηλιθιότητα της επιβολής ιδεών. Δημιουργεί την οργή για μη ισότητα και γεννά μια τεράστια δίψα για Δημοκρατία. Τότε οι συνθήκες ήταν αλλιώς και δε μπορούσε να περάσει εύκολα ή ιδέα της αληθινής Δημοκρατίας αλλά τώρα είναι εφικτό τα ελληνόπουλα είναι μορφωμένα και έχουν δεί αρκετά για να την υλοποιήσουν σιγά σιγά.
Ξέρουν αρκετά για να διακρίνουν πια ότι μέχει και ο Κοξνοβουλεύτισμός ή η Δημοκρατία  δια της εκπροσωπίσεως είναι απλά ένα προσωπείο για ολιγαρχίες και αριστοκρατίες.
Πιστεύω ο πατέρας μας Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ήθελε Δημοκρατία πραγματική για αυτό και μιλούσε για τους ένδοξους προγόνους μας (βλέπε Ο Λόγος στην Πνύκα) και έκανε ότι μπορούσε για να το καταφέρει. Η υπόθεση διακόπηκε εκεί τελευταία από εκεί πρέπει να την συνεχίσουμε αλλά εφαρμόζοντας τις εμπειρίες μας ως έθνος. Όχι πια να περιμένουμε βασιλείς, όχι πια επιτρόπους, όχι πια ολιγαρχίες, όχι πια δικτατορίες όχι πια προσκολλήσεις σε "μεγάλους" για να τρώμε ψίχουλα γιατί και καλά είμαστε "ψωροκώσταινα".
Απλά Δημοκρατία.

No comments:

Post a Comment