Saturday 3 December 2011

Ας φτιάξω ένα κόμμα...

Συλλογιζόμενος την έννοια και την κυριολεξία της πρότασης "Θα φτιάξω ένα Κόμμα" αναρωτήθηκα πως γίνεται να φτιάξεις ένα Κόμμα?

Κόμμα -> Κομμάτι

Όταν έχεις μια ολότητα όπως είναι ο ελληνικός λαός δε μπορείς να φτιάξεις ένα κομμάτι του μόνο να το ονομάσεις, οπότε ορθότερα έπρεπε να λένε "Θα ονοματίσω ένα Κόμμα" ή "Θα τομήσω ένα Κόμμα".

Φυσικά στην πραγματικότητα ούτε αυτό μπορούν να ισχυρισθούν οι εκάστοτε "Ιδρυτές" Κομμάτων εφόσον το κομμάτι σημαίνει ότι δεν έχει κοινό σημείο με τα άλλα κομμάτια. Δλδ όταν κόβεις ένα ψωμί σε κομμάτια δε μπορείς να πεις ότι το δικό μου κομμάτι ψωμί συνδέεται υλικά με το δικό σου πια. Έχει κατατομηθεί. Αυτό δεν ισχύει στα Πολιτικά Κόμματα. Ένας που είναι πχ Πα.Σο.Κ,. ιδεολογικά ανήκει  στην ουσία και στη ΝΔ διότι τίποτα δεν διαφοροποιεί την πολιτική τους και την ύπαρξή τους πέρα από το όνομα.
Οπότε οι θα έπρεπε να μιλάμε για Σύνολα και όχι Κόμματα.
Δλδ θα έπρεπε να λένε "Θα ονοματίσω ένα Σύνολο".

Έτσι αποδεικνύεται ότι αν ψηφίζεις Πα.Σο.Κ. τότε αναγκαστικά ψηφίζεις και τα δύο(βασικά ψηφίζεις πολλά παραπάνω Κόμματα μη σου πω....βασικά όλα...αλλά δεν είναι της παρούσης).

Συμπέρασμα:
Αν ψηφίζεις ιδεολογικά  ένα από αυτά τα κόμματα τότε ψηφίζεις πάνω από μια φορά χωρίς να το έχεις καταλάβει.
Αν ψηφίζεις με βάση το όνομα τότε άξιος της μοίρας σου.

Λύση:
Αναθεώρησε και τρέξε να διαβάσεις λίγο για να μάθεις τι εστί δημοκρατία, τι είναι πολιτική, τι είναι οικονομία, τι είναι ψήφος και απόκτησε παιδεία για μη βρεθείς να κοροϊδεύεις τον ίδιο σου τον εαυτό και κατ'επέκταση τα μέλλον των παιδιών σου και των προγόνων σου.
Που; Η Αρχαία Ελληνική Γραμματεία είναι μια καλή αρχή.

No comments:

Post a Comment